Menu

E toamnă…

0 Comments


E toamnă și afară și în suflet… E toamnă în noi

Așa că ce urmează a fi făcut?


Deschizi larg ușile șifonierului ca și cum ai deschide ușile către propria ființă și te uiți lung gândindu-te că a venit momentul să faci ordine, nici tu nu știi dacă în gânduri, în viață sau în haine…


Privești în gol la mormanele de haine și parcă vezi oglindite-n ele și amalgamul tău din cap. Un zâmbet fugar se întrevede în colțul gurii și în timp ce netezești tricoul tău favorit de vară cu o notă de melancolie, decizi că acesta este momentul să-ți faci ordine și-n gânduri și-n dulap.

O opțiune drăguță!


Pe ritmuri alese numai de tine știute dai jos tot, tot ce umple șifonierul cu o frenezie nebună, de neoprit, începe să-ți placă puțin să faci haos. Te face să te simți mai bine, mai liberă.


Arunci cu hainele și-n stânga și-n dreapta, numai contează ce îți iese în cale, arunci cu ele așa cum ți-ai dori să arunci și dezordinea ta interioară… Ajungi să constați că frenezia care te-a cuprins se apropie de final, întrevezi rafturile aproape goale, ți-e frică să te uiți în spate pentru că vei ști peste ce dai.


Închizi ochii pentru o fracțiune de secundă, parcă nu ești pregătită pentru ceea ce urmează, e plăcut să dai totul afară, dar oare e la fel de ușor sa iei totul haosul creat la mână și să-l organizezi?

Inspiră, expiră, deschide ochi și întoarce-te către tine… 🙂Pardon către haine! Privește-le… Acolo zac morman pe jos și te așteaptă asemeni și inima ta pentru că a obosit, nimeni nu va putea face asta în locul tău și o știi prea bine.

Ia un loc în mijlocul lor, nimic nu e greu doar pare, până când într-adevăr te apuci de ce ți-ai propus.

Alege cel mai plăcut obiect vestimentar pe care îl deții, uite-te bine la el, nu contează cât de purtat e sau cât de șifonat a zăcut într-un colț uitat, e frumos doar prin simplul fapt că e, seamănă cu cineva? Oare puțin cu adevăratul „tine„?

Găsește-ți cea mai potrivită versiune

Știu, pare ciudată perspectiva dar făcând analogia așa suntem și noi…. Numai că ne pierdem între atâtea lucruri încât uităm de esențial, piesa lipsă a puzzle-ului, în cazul de față… Piesa aia vestimentară atât de prețuită.
Împăturește-o cu grijă și pune-o deoparte, lasă ca bucata aia de material să respire puțin și începe ușor să faci ordine.

Rafturile-s acum goale așteaptă să fie umplute într-o ordine numai de tine știută. Important e să faci acea ordine!


Sortează-ți fiecare bucățică de suflet și așeaz-o acolo unde îi este locul, sezonul rece se apropie dar tu vrei să-ți fie cald… Un teanc e gata ordonat bun de pus în raft, ce nu-ţi mai este acum de folos, așează-le bine în străfundul dulapului, ce nu ți se mai potrivește, ce nu te mai reprezintă, ce îți provoacă anumite stări, pune-le într-un sac și dă-le mai departe . Fă loc pentru ce urmează!

Începutul este întotdeauna mai greu
Odată ce ai început, nu te opri, sortează, ordonează, aranjează, umple golurile lăsate cu tot ceea ce îți este de folos, cu tot ceea ce consideri că e bine să facă parte din „garderoba” ta, etalează-ți fără menajamente stilul de viață fără să ai temeri, exprimă-te așa cum crezi tu că te face să te simți confortabil.

Totul capătă încet sens, haosul capătă contur, hainele sunt din ce în ce mai elocvente iar tu începi să dai o notă de prospețime în viața ta!


Te apropii de final, constați că totul numai pare atât de dificil, odată pus la punct, haosul se disipă, îți dai seama că ai brusc atâtea opțiuni acolo unde credeai că anumite lucruri nu te mai îmbracă atât de frumos și constați că ai uitat de atât de multe opțiuni ce te caracterizează, opțiuni ce erau ascunse adânc în străfundurile dulapului… Le așezi acum cu grijă și nerăbdătoare să le porți!


De multe ori în dulap ca și în gânduri se așterne haosul iar din când în când e bine să pui pauză și sa reorganizezi, fie ele haine, gânduri, decizii chiar și viața însăși!

Așa că ia cea mai mișto piesă vestimentară descoperită și poart-o mândră-n văzul lumii căci în arta de a trăi tu ești stăpâna ce dictează stilul vestimentar al propriului suflet!

Etichete: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *