Menu

Mărul Timpului

0 Comments


Timpul nu mai are timp!

„Iubeşti viaţa? Atunci nu risipi ca un nesăbuit timpul, căci din timp este făcută viaţă!” – Benjamin Franklin

Timpul trece asa de repede, îți dă răgaz doar cât să respiri, în rest te amăgește că poți lăsa pe mai târziu ceea ce nu ai apucat să faci azi!


Nimic mai înșelător… Deoarece câteodată e prea târziu să mai poți culege roadele timpului, ceea ce ai de făcut nu amâna căci acest „mai târziu” se poate transforma oricând în „întotdeauna” și numai poți întoarce din păcate clipele pierdute!


Nu este timp de pierdut căci el zboară cu viteza luminii, până și aceasta începe să pălească în calea timpului, aleargă necontenit prin noi lăsându-ne urme adânci și regrete.


Poate cea mai mare întrebare adresată acestuia este :”Ce ar fi fost dacă…?”

O întrebare ce a născut mulți filosofi de-a lungul vremii și a cărei răspuns probabil îl vom găsi în scenarii infinite create în vasta noastră minte, întrebare ce va fi sortită unui semn de întrebare veșnic.


Noi, în goană după trăit, uităm în mare parte că din ce te grăbești mai mult să fi mai bun, mai performant, mai bogat chiar și mai fericit pierdem esențialul… Căci în goana după lucrurile materiale și a celora pe care noi le consideram esențiale, uităm să iubim, uităm să trăim, uităm că timpul nu ne mai acordă și o a doua șansă.

Irosim clipe, chiar și zile, chiar și ore, chiar și ani căutând orbește ceea ce numim fericire și ne amăgim spunându-ne că „toate la timpul lor”! Însă într-adevăr fericirea poate fi definită în timp?


Eu cred că nu! Și am să vă spun și de ce…


Deoarece fericirea nu se găsește în timp ci în ceea ce faci ca să atingi acest sentiment, fericirea nu se bazează pe timp ci pe acțiunile tale care vor conduce la acest sentiment și nu în ultimul rând fericirea nu se numără ci se simte!


Așa că atunci când simți că numai ai timp, fă-ți timp căci el este relativ, când crezi că poți amâna anumite situații bazându-te pe el mai bine acționează la momentul potrivit pentru a nu deveni „prea târziu”.


Nu îi mai da timp timpului deoarece nu mai e timp să nu ai timp!


P. S. O călătoare în căutarea fericirii care abia mai are timp să scrie 😉!

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *